30-12-2021

Dadağlı İlkokulu-Ortaokulu 1976 yılında yukarı köydeki toprak kayması hadisesinden sonra Fatih yolu üzerinde yapılan afet evlerinin bitişiğinde olduğundan Dadağlı Afetevler İlköğretim Okulu olarak eğitim öğretime başlamıştır. İlk binası bahçede bulunan 3 çam ağacının önünde 2 derslik ve 1 lojmandan ibaret olup ilerleyen yıllarda aşağıdaki bahçeye ek bina yapılmıştır. 1997 yılındaki 8 yıllık eğitime geçilmesi ve yuarı köyde bulunan Dadağlı İlkokulundaki öğrencilerin de buraya gelmesiyle Dadağlı Afetevler İlköğretim Okulu adını almıştır. 2004-2005 Eğitim Öğretim Yılı'nda II. Kademesi açılınca Fatih Kasabasındaki okullara taşınmasıyla giden öğrenciler öğrenimlerine burada devam etmeye başlamışlardır. 2009 yılına kadar 4 sınıf cami altındaki 2 sınıfla eğitim öğretime devam eden kurumumuz Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan 2 katlı, kaloriferli, 9 derslik, 1 Bilişim Teknolojileri Sınıfı, 1 anasınıfı bulunan yeni binasıyla eğitim öğretim hizmeti vermeye devam etmektedir.2011-2012 eğitim öğretim yılında mevcut binanın yetmemesinden dolayı bahçedeki ek bina tekrardan kullanılmaya başlanmıştır. 2012 temmuz ayı itibariyle Afetevler ibaresi kaldırılarak okulumuz ismi Dadağlı İlköğretim Okulu  olmuştur. 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması ile Dadağlı Ortaokulu-İlkokulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir.